Dorit Margreiter – Catalan

Juni 23, 2019 by admin Uncategorized 0 comments

El treball de Dorit Margreiter gira entorn a l’arquitecturamoderna iles sevesrepresentacions a través de les imatges.L’arquitectura, a més de crear espaisper viure, configura paisatges,  resignifica espais i construeix tot un discurs a través del qual es pot analitzar el nostre entorn social contemporani.

Dorit Margreiter, qui representà Àustria a la Biennal de Venècia a l’edició de 2015, té un treball processual i sovint ales seves exposicions hi trobem referències a obres anteriors.

Un dels treballs més representatius de l’artista, realitzat entre 2001 i 2006,feia un treball de recerca sobre la Case Study House # 22 a Los Angeles, una de lesCase Study Housesque foren construccions experimentals amb materials prefabricatsrealitzadesals Estats Units a l’acabar la guerra a partir de l’any 1945 per diferents arquitectes de prestigi. La Case Study House#22 construïda per Pierre Koenig l’any 1959, molt innovadora i amb espectaculars vistes de la ciutat de Los Angeles, ha estat escenari de moltes pel·lícules de Hollywood i teló de fons de desenes de reportatges fotogràfics de moda i publicitat. A través de la multiplicació d’imatges vistes a la pantalla del cinema,a la televisió o publicades sobre paper,aquesta construcciós’ha convertit en emblemàtica.

També és emblemàtic i carregat de significats elPrater de Viena, parc d’atraccions construït a l’areal de l’Exposició Universal que la ciutat celebrà l’any1873 i quedesprés,durant la guerra mundial, fou bombardejat. Més tard el Prater es convertia en un dels escenaris llegendaris de la pel·lícula The Third Manque reflectia magistralment l’ambient de la postguerra europea.Dorit Margreiter  ha escollit la sala de miralls del Prater, una arquitectura laberíntica de miralls que distorsionen, multipliquen i transformen la percepció de l’espai i la trasllada metafòricament a un dels espaisdel museu on presenta la seva exposició. La mostra,que inclou treballs anteriors de l’artista, es concentra en fotografies de fragments dels murs, cartells lluminosos i tipografies de l’època, barrejat amb escultures mòbils i filmacions d’espais que inclouen miralls on es distorsionen les formes i desdibuixen els límits, i on l’espai virtual reflectit pels miralls es confon amb l’espai expositiu real.

 

Publicat online a Bonart.cat juny, 2019

Tagged in
Related Posts

Sorry, the comment form is closed at this time.